Subsidie Gevelisolatie 2019/2020


Maak uw woning energiezuiniger, comfortabeler én meer waard door te isoleren.

Uw woning beter isoleren of duurzamer maken is een uitstekende investering: uw woning wordt meer waard, u bent minder kwijt aan energiekosten én uw woning wordt behaaglijker.

Zeker in 2019 en 2020 is het heel aantrekkelijk om de woning te isoleren: Er geldt dan een dubbele subsidie.

Let op! Er is een nieuwe subsidieregeling per 2 september 2019

Dubbele subsidie in 2019 en 2020.

Vanaf 2 september 2019 kun je als huiseigenaar én als bewoner de subsidie “Subsidie Energiebesparing Eigen Huis” (SEEH) aanvragen.
In totaal is er 84 miljoen euro beschikbaar gesteld door de overheid. De regeling geldt voor de volgende onderdelen:

  • Spouwmuurisolatie (isoleren bestaande spouwmuren)
  • Dakisolatie (isoleren van een bestaand dak, zolder of vlieringvloer)
  • Geelisolatie (binnen en buitengevel)
  • Vloer- / kruipruimte isolatie
  • Bodem- / kruipruimte isolatie
  • Hoogrendementsglas (HR++ of Triple Glas)

De subsidie bedraagt 20% van het totaalbedrag met een maximum van €10.000 tot €15.000.

Wees er snel bij, want op=op!

U kunt nu bij Eilers Afbouw uw offerte aanvragen en profiteren van de nieuwe subsidieregeling!

LET OP: De regeling geldt alleen indien er twee isolatiemaatregelen worden aangevraagd.

Wilt u maar één isolatiemaatregel nemen? Dan is het onderstaande stukje tekst zeker de moeite waard om even door te nemen.

Geniet van een lager btw percentage d.m.v. subsidie op isolatiewerkzaamheden in 2019/2020.

Indien u maar één isolatie maatregel wilt nemen kunt u profiteren van een lager btw tarief. Isolatiewerkzaamheden die verricht worden op
woningen van minimaal 2 jaar oud krijgen het voordeel van een lager btw tarief op de arbeidskosten. Het lagere btw tarief bedraagt 9% i.p.v  het reguliere percentage van 21%. Dat is in feite een subsidie van 12%.
Wel geldt het lage btw tarief alleen voor de arbeidskosten, de materiaalkosten worden belast met 21%.

Wat gaat u besparen?

Komende jaren wordt er een forse stijging in energiekosten verwacht
Door het afbouwen van de gasproductie in Groningen wordt gas in de komende jaren veel duurder per m3. Daarnaast verhoogt de overheid de energiebelasting om de overgang naar groene energie te bekostigen. Een gemiddeld huishouden is daarom in 2019 zo’n € 360,- extra kwijt aan energiekosten (bron: Algemeen Dagblad). Slecht nieuws, maar goed nieuws indien u overweegt om in uw woning isolatie aan te laten brengen: dat scheelt u veel in het energieverbruik en hoe hoger de kosten van gas worden, des te meer u zult besparen.

Energieprijzen in 15 jaar tijd 120% gestegen.

De energieprijzen stijgen jaar in, jaar uit. Wist u bijvoorbeeld dat van 1997 tot en met 2012 de gemiddelde energieprijzen met maar liefst 120% zijn gestegen? Dat terwijl alle andere goederen en diensten met 35% stegen.

Het is altijd moeilijk te voorspellen wat de energieprijzen in de toekomst gaan doen, want de hoogte van de energieprijzen zijn van veel verschillende factoren afhankelijk. Maar de gemiddelde energieprijzen zijn in 2019 ten opzichte van 2018 ook weer gestegen en voor de komende jaren is de verwachting dat de energieprijzen zullen blijven stijgen.

Dakisolatie is samen met spouwmuurisolatie en dubbel glas de meest rendabele vorm van woningisolatie. Een niet goed geïsoleerde tussenwoning verbruikt jaarlijks 2.000 m3 gas of zelfs meer. Het gemiddelde gasverbruik voor een tussenwoning is 1.350m3 gas per jaar.

Met een goed geïsoleerde woning kunt u dit gasgebruik terug brengen naar zo’n 1.000 m3. Ook met de stijgende energieprijzen kan dit een forse besparing opleveren. Zo is de gasprijs al met €0,09 gestegen het afgelopen jaar (2018 €0,67 per m3 | 2019 €0,76 per m3). Door alleen uw dak al na te isoleren bespaard u op jaarbasis al gauw 350 m3 aan gas.  Met de huidige prijzen komt dat neer op ca. €266,- . Bij slecht geïsoleerde woningen kunt u zelfs tot 1.000 m3 gas besparen. Dat zou u zo’n €760,-  besparen op jaarbasis.
Het verlagen van de energiekosten is daarom zeer lonend. Eén van de meest rendabele methodes is het isoleren van de woning.

Zelf gebruik maken van de subsidie?

Als u zelf van plan bent om uw woning te isoleren of als u met uw VvE isolatiemaatregelen wilt nemen, dan zijn er vaak veel mogelijkheden en opties die u in overweging kunt nemen. Op de website van de RVO vindt u alle voorwaarden die gelden als u gebruik wilt maken van de subsidie. Onze collega’s kunnen u helpen bij het vertalen van isolatie-opties naar een daadwerkelijk plan om uw woning of complex te voorzien van een energiezuinige én mooiere schil.